Mag ik je even voorstellen aan Joe? Joe is het paard van Anne Floor. En die heeft van alles te maken met het wedstrijd dansen van ons. Gek zou je denken? Welnee. Lees maar eens wat voor een paard Joe is.

Joe is het meest leuke paard wat je kent. Hij is gezellig. Wij ook. Hij heeft humor. Wij ook. Hij houdt van wedstrijden. Wij ook. En hij is altijd blij. Marcus ook. ;-) Nee, even zonder gekheid. Joe heeft een ontzettend leuk karakter.

Het is een paard wat altijd blij is om je te zien. En als je er dan bent wil hij graag iets doen. Lekker aan de wandel en het liefst van het terrein af. Hij hoeft maar 1 stap buiten de stal te zetten en hij is klaar voor het avontuur. Daarom houdt hij ook zo van wedstrijden rijden.

Vroeger, hij is ondertussen al bijna 32, heeft hij heel wat wedstrijden gereden met Anne Floor. Dat vond hij heerlijk! Dan kon hij een beetje pochen en laten zien wat hij allemaal kon. In de ring gedroeg hij zich altijd voorbeeldig. Hij zette zijn beste beentje voor en liet zien wat de jury graag wilde zien. Maar als hij en Anne Floor in de prijzen waren gevallen... Dan werd he altijd een beetje genant, want dan kwan het ere rondje.

Want op het moment dat hij de roset op zijn hoofdstel gespelt kreeg, gingen zijn oortjes naar voren (1e teken), gooide hij zijn hoofd tussen de benen (2e teken), maakte hij een klein bokkesprongetje (3e teken) en vloog hij er huppeld vandoor (lees: ontploffing). Alle beschaving was eraf. En zo huppelde en stuiterde Anne Floor op Joe tussen de nette dressuurpaarden door. Het was geen gezicht, maar hij ving alle aandacht.

Ook de ouders van Anne Floor waren blij met Joe. Zo wisten ze altijd waar Anne Floor uithing, hield het haar van de straat en leerde ze verantwoordelijkheidsgevoel. En niet onbelangrijk doorzettingsvermogen. Want ook op de koude winterdagen moest Joe verzorgd worden. En het grappige is, is dat je deze eigenschappen ook goed kan gebruiken in het dansen. Verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen dansen en naar je danspartner toe. En natuurlijk een hoeveelheid doorzettingsvermogen.

Maar om een lang verhaal kort te maken : (want werkelijk…. Anne Floor kan uren vertellen over Joe) Joe is heel belangrijk geweest in haar leven. En hoe stom het ook klinkt, want het is maar een paard, hij heeft haar ook veel geleerd.

En dan nu de link met de dans. Op de eerste wedstrijd van Marcus en Anne Floor kwam een goede vriendin kijken. En wat had ze mee als mascotte? Joe! Een heel zacht knuffelpaard met een eerste prijs om zijn nek. Van nu af aan gaat Joe iedere wedstrijd mee om ons aan te moedigen. Hoe gezellig!

Marcus en Anne Floor