Wie is Marcus

 

Marcus van Teijingen ging als veertienjarige op dansles. Al snel vielen zijn passie en talent op. Als amateur en later als professional deed hij mee aan vele wedstrijden op hoog niveau. Marcus danste op Europese en Wereldkampioenschappen en deelde zijn kennis als dansleraar op verschillende dansscholen. In de jaren dat hij als amateur danste, werkte hij als kapper en visagist. 


Met danspresentaties, workshops, coaching van wedstrijdparen en visagie-adviezen deelt hij zijn ervaring en liefde voor het dansen. Met wedstrijddansers, maar ook met patiënten van een oncologisch centrum, die hij een onvergetelijke dag bezorgde.

Zijn talent werd ook landelijk opgemerkt. Hij danste in de musical Dirty Dancing, en was één van de choreografen van Dancing with the stars. Met Irene van der Laar, Catherine Keyl en Anita Witzier danste hij de sterren van de hemel en met Barbara de Loor en Helga van Leur won hij zelfs de finale. Voor het programma Ik kom bij je eten gaf Marcus een dansworkshop aan verstandelijk gehandicapten. Addy van den Krommenacker vroeg Marcus met een presentatie zijn modeshow luister bij te zetten.